A Banki Hitel Károsultjainak Egyesülete (BHKE) 10 éve működő civil szervezet. Az elmúlt egy évtizedben a pénzügyi kultúra és az öngondoskodás hiánya, a tulajdonjogi kényszer, valamint a gazdasági válság, majd később a hitelek hatásainak összessége olyan mértékű lakossági és vállalkozói eladósodáshoz vezetett, melyet egyre nagyobb mértékben és sürgetően kezelni kellett, illetőleg kezelni kell napjainkban is. 2004-től ezt a szerepet vállalja fel a Banki Hitel Károsultjainak Egyesülete.

 Főbb tevékenységeink:

§   Egyesületünk a hitelfelvétel kapcsán nehéz helyzetbe került lakosok, vállalkozók érdekeit képviseli és védi, s azért dolgozik, hogy ne veszítsék el otthonukat, gépjárművüket, egzisztenciájukat azok a hiteladósok, akik egyre inkább kiszolgáltatottabb helyzetbe kerültek, legtöbbször önhibájukon kívül. Civil szervezetünk mindent megtesz annak érdekében, hogy megtaláljuk a hitelcsapdából kivezető utat. Pénzügyi szakértők és gyakorló jogászok segítik közvetítő eljárással, jogi/pénzügyi tanácsadással azokat, akik valamilyen oknál fogva csőd közeli helyzetbe kerültek.

§   Egyesületünk feladatainak másik részét a kutató, oktató munka képezi. Kutatási adatainkkal, statisztikáinkkal hozzájárulunk a hazai törvényalkotók, valamint a sajtó/média tájékoztató munkájához, illetve a hiteladósok napi tapasztalataiból rendszeres és naprakész információkkal segítjük a hitelek, eladósodás, kilakoltatás problémáinak feltárását. Edukációs programunk fő céljai: a pénzügyi kultúra magyarországi megteremtése és fejlesztése, valamint a családi pénzügyi szemléletformálás.

1%


Az adó 1%-nak felajánlása Önnek csak egy mozdulat, de egyesületünk működésének támogatásával sok, önhibáján kívül bajba jutott emberen tud segíteni. Az SZJA 1%-áról szabadon rendelkezhet, rendelkezés hiányában azonban ez az összeg az állam javára kerül levonásra. Kérjük, segítse működésünket azzal, hogy a személyi jövedelem adója 1%-át közhasznú szervezetünk számára ajánlja fel! 


 

Nyilatkozat letöltése

SlideBar